Kørekort-app

Med Kørekort-appen har du dit kørekort nemt og sikkert lige ved hånden

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Kørekort-appen er et frivilligt supplement til dit fysiske kørekort, og fungerer som gyldigt kørekort i Danmark. 

Det betyder, at du kan lade dit fysiske kørekort ligge i skuffen derhjemme, så længe du i stedet kan fremvise din Kørekort-app. Behold dog dit fysiske kørekort, det skal du stadig bruge, når du kører i udlandet.

Med appen kan du:

  • dokumentere, at du har et kørekort under kørsel i Danmark
  • fremvise dit kørekort på mobilen de steder, hvor du eller plejer at bruge dit kørekort, fx som id-bevis.

Det er dit ansvar at kunne fremvise dit kørekort i appen til politiet. Er din mobiltelefon løbet tør for strøm, eller har den en ødelagt skærm, kan du få en bøde for ikke at have medbragt dit kørekort under kørslen.

Kørekort-appen følger gyldigheden af dit fysiske kørekort. Det betyder, at du skal have et gyldigt dansk kørekort for at kunne oprette appen, og hvis du fornyer dit kørekort, skal du oprette dig i appen igen. Når du skal forny dit kørekort, er det vigtigt, at du medbringer dit fysiske kørekort.

Kørekort-appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med Justitsministeriet, Rigspolitiet, Transport- og Boligministeriet og Færdselsstyrelsen.

For at kunne oprette dig i Kørekort-appen kræver det, at du har et gyldigt dansk kørekort i kørekortregisteret.

Derudover skal du også bruge:

  • et NemID/MitID
  • et gyldigt dansk pas

Du kan downloade Kørekort-appen fra den danske App Store eller Google Play.

Tekniske krav

Kørekort-appen er tilgængelig til både iPhones og Android-telefoner. Din mobiltelefon skal som minimum opfylde følgende krav:

  • for iPhones gælder det, at du har en iPhone 7 eller nyere, der kører iOS 13.2 eller nyere
  • for Android-telefoner gælder det, at din mobiltelefon kører Android 8.0 Oreo eller nyere og er udstyret med NFC.

Hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål til Kørekort-appen, kan du kontakte supporten.

Support kan kontaktes på:

Tlf. 33 98 00 90


Telefontid:

  • Hverdage: kl. 8:00 - 20:00
  • Weekend og helligdage: kl. 10:00 - 16:00   

Skriv til os:

E-mail: koerekortapp@borger.dk   

Vejledning til at oprette dig i Kørekort-appen

Hvis du har brug for hjælp til at oprette dig i appen, kan du læse mere i vejledningen herunder.

Du kan kun bruge Kørekort-appen i Danmark

Kørekort-appen kan kun bruges som gyldigt kørekort i Danmark. Husk derfor dit fysiske kørekort, når du rejser til udlandet.

Politiet kan scanne din Kørekort-app

Bliver du bedt om at vise dit kørekort til politiet, skal du med Kørekort-appen fremover vise en QR-kode til politiet, som de scanner for at tjekke din Kørekort-app.

Kørekort-appen som id-bevis

Hvis du bruger din Kørekort-app som id-bevis i andre sammenhænge, fx til at hente en pakke eller ved køb af varer med aldersbegrænsning, kan den person, der tjekker din Kørekort-app bede om at scanne den QR-kode, der er beregnet for denne kontrol. Dette er for at få sikkerhed for, at din app er ægte, og at du er indehaveren af id-beviset.

Kørekort-appen følger gyldigheden af dit fysiske kørekort. Det betyder, at du skal have et gyldigt dansk kørekort i kørekortregisteret for at kunne oprette appen.

Hvis du får et nyt kørekort eller fornyer dit kørekort, skal du huske at oprette dig i appen igen. Det vil ikke automatisk blive opdateret til det nyeste.

Når vi har modtaget de nye informationer i kørekortregisteret, kan du oprette dig i Kørekort-appen.

Start Administrer din Kørekort-app

Du kan afmelde din Kørekort-app inde i appens menu.

Mister du din mobiltelefon, låner du den til andre, eller har du ikke lyst til at være oprettet i Kørekort-appen mere, kan du benytte dig af selvbetjeningsløsningen "Administrer din Kørekort-app", hvorfra du kan afmelde dit digitale kørekort.

Alt hvad du skal gøre er, at klikke på Start og logge ind med dit NemID/MitID.

Start Administrer din Kørekort-app

Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata i løsningen her:

Du kan også anmode om et udtræk af alle de persondata, som vi opbevarer om dig i løsningen, ved at trykke på Start, og logge ind med dit NemID/MitID.

Kørekort-appen har ikke adgang til information om, hvor du færdes med appen, eller hvordan du bruger den. Digitaliseringsstyrelsen har kun adgang til de normale app-oplysninger fra App Store og Google Play om, hvor mange der har downloadet og installeret samt afinstalleret appen, og hvilke typer enheder, der er anvendt.

Ofte stillede spørgsmål

For at kunne oprette dig i Kørekort-appen kræver det, at du har et NemID/MitID og et gyldigt dansk kørekort og pas.

Kørekort-appen er udviklet som supplement til det fysiske kørekort, som er omfattet af den danske kørekortbekendtgørelse, og du skal derfor have et gyldigt dansk kørekort i kørekortregisteret for at kunne oprette dig i appen.

For at være sikker på din identitet, skal oplysningerne fra dit NemID/MitID, kørekort og pas kunne sammenstilles. Det er derfor kun pas, som indeholder et dansk CPR-nummer, som kan anvendes ved oprettelse af appen.

Du kan ikke bruge et udenlandsk pas, fordi det ikke indeholder et CPR-nummer. Der kan derfor ikke foretages et match mellem et NemID/MitID, kørekort og pas, hvis ikke det er dansk og dermed indeholder et CPR-nummer.

Du skal bruge dit danske pas, for at dit pasfoto kan komme ind på Kørekort-appen. Dit pas indeholder en chip, hvori dit pasfoto ligger, og når du scanner passet med appen, hentes fotoet ind i din Kørekort-app. 

Fotoet fra dit fysiske kørekort er ikke gemt nogen steder, efter at dit fysiske kørekort blev trykt. Dit pasfoto kan bruges i appen i stedet, fordi det overholder samme krav, som gælder for dit kørekortfoto. Dine øvrige kørekortoplysninger henter vi fra kørekortregisteret.

Din Kørekort-app vil ikke træde i stedet for det fysiske kørekort, men derimod være et supplement til det fysiske kørekort. Det skyldes blandt andet, at EU-reglerne kræver, at kørekortet udstedes fysisk. Derfor vil det digitale kørekort også kun gælde under kørsel i Danmark.

Hvis du har en iPhone, der er ældre end iPhone 7, vil du ikke kunne anvende Kørekort-appen. Det skyldes, at ældre iPhones, ikke har den teknologi, der skal bruges til at scanne et pas og hente pasfotoet ind i appen.

Android-telefoner med ældre styresystemer end Android 8.0 (Oreo), og som ikke er udstyret med NFC, kan ikke anvendes af sikkerhedshensyn.

Kørekort-appen er kun tilgængelig i den danske App Store og Google Play.

Dit kørekort skal være gyldigt i Færdselsstyrelsens kørekortregister. Ellers kan du ikke oprette dig i Kørekort-appen. I visse tilfælde kan dit kørekort fremstå som ugyldigt i Færdselsstyrelsens kørekortregister, fx hvis det har været meldt stjålet, udløbet eller hvis du har fået frakendt dit kørekort.

Hvis du får at vide i Kørekort-appen, at dit kørekort ikke er gyldigt, og du ikke mener, at dit kørekort har været meldt stjålet, udløbet eller frakendt, bedes du kontakte Færdselsstyrelsen. 

De kan kontaktes på:
E-mail: info@fstyr.dk
Telefon: 72 21 88 99

Færdselsstyrelsen vil hjælpe dig så godt som muligt, og undersøge, om der skulle være en fejl i kørekortregisteret. Hvis der er en fejl, har Færdselsstyrelsen mulighed for at rette i registeret. Der kan gå op til 30 dage fra opdatering af oplysninger i kørekortregisteret til, at du vil kunne oprette dig i Kørekort-appen.

Kørekort-appen kan kun anvendes på én mobiltelefon ad gangen. Når du har oprettet dit kørekort på en ny telefon, bliver det automatisk afmeldt fra din gamle telefon.

Vær særligt opmærksom, hvis du opsætter din nye telefon ved brug af en sikkerhedskopi af din gamle telefon. I det tilfælde skal du oprette dig i appen igen.

Kørekort-appen kan kun anvendes i borgerservice til fx udstedelse af pas eller NemID/MitID, såfremt det nødvendige udstyr til stede. Tjek gerne kommunens hjemmeside først, eller tag dit fysiske kørekort eller anden billedlegitimation med for en sikkerheds skyld. 

Hvis du bruger Kørekort-appen som id-bevis, fx til at købe alkohol eller hente en pakke, kan medarbejderen eventuelt bede om at scanne din Kørekort-app for at foretage et ekstra sikkerhedstjek af appen.

Du kan læse mere om at scanne Kørekort-appen i vejledningen herunder.

Du kan også se i en video, hvordan du fremviser Kørekort-appen med QR-koder til politiet eller som id-bevis.

Kørekort-appen omfatter kun det almindelige lyserøde kørekort og de kategorier, som findes på dette. Det betyder, at forskellige chaufførbeviser, som fx det gule taxakørekort og andre erhvervsbeviser, fortsat skal medbringes fysisk under kørslen.

Vi modtager en del henvendelser vedrørende mulighed for at indbygge tjek af QR-koden på Kørekort-appen i andre løsninger. Vi gør derfor opmærksom på, at QR-koden til ID udelukkende kan verificeres gennem den indbyggede scannerfunktion i Kørekort-appen.

Bemærk, at selvom det er muligt at scanne dele af sekvensen af QR-koden med andre scannere, er dette i sig selv ikke nok til at verificere ægtheden af de data, der fremgår af Kørekort-appen. Det skyldes, at der skal anvendes informationer om en nøgle fra Digitaliseringsstyrelsen til at verificere, at data i QR-koden er udstedt og signeret af Digitaliseringsstyrelsen.

Digitaliseringsstyrelsen er i gang med at afdække mulighederne for at stille de nødvendige informationer til rådighed, for at verificering af Kørekort-appen kan indbygges i andre løsninger. Det er dog på nuværende tidspunkt ikke muligt at sige, om eller hvornår det eventuelt bliver muligt.

Kørekort-app

Kontakt